Frågor & Svar

Vi finns här för dig.

MOBILTELEFONI

Här hittar du svaren för dig med mobilabonnemang

Hur aktiverar jag SIM-kort?
När du köper ett abonnemang ifrån oss så får du ett redan aktiverat SIM-kort hemskickat till dig. SIM-kortet. SIM-kortet är ett så kallat multi-sim innehållande tre olika storlekar för att passa i alla telefoner: Nano-SIM, Mikro-SIM och vanligt SIM. Kontakta kundservice om du har du fått fel SIM-kort så skickar vi ut ett nytt.

Hur fungerar Hemligt och dolt nummer?
Hemligt nummer och dolt nummer fungerar på lite olika sätt. Det här är viktigt att veta om hemligt respektive dolt nummer:

Hemligt nummer är en permanent lösning som innebär att ditt nummer inte syns hos nummerupplysningen när någon söker på ditt namn. Om du inte vill att ditt mobilnummer ska vara tillgängligt för allmänheten är det hemligt nummer som gäller. Kontakta kundservice för att beställa denna kostnadsfria tjänst.

Dolt nummer innebär att ditt mobilnummer inte visas när du ringer till någon. Det går att ställa in manuellt på dem flesta mobiltelefoner, se manual för din mobil. För enstaka samtal kan du tillfälligt dölja ditt mobilnummer genom att trycka # 31 # före numret till den du ringer.

Tänk på att ditt telefonnummer fortfarande kommer att synas hos mottagaren när du skickar SMS eller MMS – både med hemligt och dolt nummer.

Jag har förlorat SIM kortet, vad gör jag?
Om du blir bestulen på eller tappar ditt SIM-kort så ring kundtjänst för att spärra ditt kort. Gör sedan en polisanmälan direkt.

Vilken täckning har Telelo?
Vi är en fristående teleoperatör som opererar i Telias mobila nät. Vi har således samma fina täckning som dem. Se vilken täckning som finns här [Länk till täckningskartan]

Hur fungerar Portering?
Vid portering av ditt mobilabonnemang från annan operatör så skickas ett SIM-kort med ett tillfälligt nummer hem till dig direkt efter beställning. På så sätt kan du välja att börja använda våra tjänster direkt. När porteringen är klar så slutar ditt gamla SIM-kort att fungera och ditt ordinarie mobilnummer har flyttats över till det nya SIM-kortet och ersatt det tillfälliga numret. Vid eventuella behov av en särskild fullmakt/eller åtaganden för portering kommer en blankett skickas till er som ni fyller i och skickar tillbaka till oss.

Vilka är MMS- och Surfinställningarna?
För att din mobiltelefon ska kunna skicka och ta emot MMS samt få tillgång till internet så behöver dessa inställningar göras manuellt på mobiltelefonen.

SURF/DATA – Tryck på inställningar och tryck vidare till ”Mobilt datanätverk eller Mobildata”. Om du inte hittar, se i manualen för din mobil. Ange följande APN:

APN telia.se
Användarnamn              (Blankt) här ska det vara tomt
Lösenord                                                       (Blankt) här ska det vara tomt

Klart! Starta om mobiltelefonen för att uppdatera den mot nätet.

MMS – Tryck på inställningar och tryck vidare till ”Mobilt datanätverk eller Mobildata”. Om du inte hittar, se i manualen för din mobil. Ange följande inställningar:

APN:                                             mms.telia.se
Användarnamn:                        (Blankt) här ska det vara tomt
Lösenord:                                   (Blankt) här ska det vara tomt
MMSC:                                          http://mmss/
MMS – Proxy:                              193.209.134.132:80
MMS – Maxstorlek:                    307200

Klart! Starta om mobiltelefonen för att uppdatera den mot nätet.

Vad är normal Surfhastighet?
Normalhastighet för överföring av data är 7,2 mbit/s nedlänk och 1, 4 mbit/s upplänk.
För 4 G är normal upphastighet mellan 20-60 mbit/s och 21,1 mbit/s upplänk

Vad är bindningstid och uppsägningstid?
Bindningstiden på våra abonnemang varierar beroende på vad som har avtalats att det ska ingå i avtalet. Vi tillämpar 0 – 24 månaders bindningstider med en uppsägningstid om 1 månad. Detta innebär att avtal med bindningstid tidigast kan sägas upp 1 månad innan bindningstiden löper ut. Efter bindningstiden så omvandlas avtalet automatiskt till ett tillsvidareavtal med 1 månads uppsägning

Hur lyssnar jag av min röstbrevlåda?

Från egen mobil i Sverige ring nr 144
Från fast telefon ring nr 0706-133 144
Från utlandet ring nr + 46-706-133 144

Hur aktiverar jag röstbrevlådan?
Om röstbrevlådan ej aktiverats automatiskt navigerar du dig fram till samtalsinställningar i din mobiltelefon. Där går du in på vidarekoppling och skriver in +46673 följt av ditt eget mobilnummer utan nollan för de alternativ då du önskar få dina inkommande samtal vidarekopplade till din röstbrevlåda.

Hur lyssnar jag av röstbrevlådan från utlandet?
Du ringer + 46-706-133 144. Om Du blir tillfrågad: Tryck hela Ditt mobilnummer och därefter Din kod till Röstbrevlådan. Första gången du ringer till din röstbrevlåda ombeds du att ange en 4-siffrig kod.

Hur navigerar jag i Röstbrevlådan?
Radera och bläddra bland inkomna meddelanden på följande sätt:

Trycka 6 för att radera ett meddelande.
Trycka 7 för att hoppa ett meddelande bakåt
Trycka 8 för att ta en paus, tryck 8:a igen för att fortsätta avlyssningen
Trycka 9 för att hoppa fram ett meddelande.

Vilka inställningar kan jag göra i Röstbrevlådan?
I Röstbrevlådan återfinns en meny där kan Du lyssna av Dina meddelanden och ändra inställningar (hälsningsfras, aviseringsfunktionen och hantera kod till Röstbrevlådan). Ring upp Din Röstbrevlåda 144. När Du fått svar tryck 2 för att komma till menyn för inställningar. Välj mellan att trycka:

  1. För att tala in ett nytt hälsningsmeddelande.
  2. För att hantera Din kod till Röstbrevlådan. Välj mellan att ändra koden eller att koppla in/ur koden vid avlyssning från Din egen mobiltelefon.
  3. För att koppla in/ur angivelse för tid och datum.
  4. För att ändra aviseringsmetod.
  5. För att koppla in/ur Röstbrevlådan.

Hur talar jag in ett eget hälsningsmeddelande i Röstbrevlådan?
Ring upp röstbrevlådan, tryck 2 sedan 1 och följ instruktionerna.

Vad är Roaming?

När du kopplar upp dig mot ett nät utomlands kallas det roaming. Det används både för att kunna ringa, sms:a och surfa. Vill du undvika onödiga kostnader kan du välja att stänga av datatrafiken men ha övrig roaming aktiverad så att du fortfarande kan ringa och SMS:a. Om du är i Sverige och ringer, skickar SMS eller MMS:ar till ett annat EU-land så räknas det som ett internationellt samtal och Telelos prissättning för internationella samtal gäller. Inom EU/EES gäller samma uppkopplingsavgift, minutavgift och datakostnad som hemma i Sverige. Observera att rabatter såsom fria minuter, fria SMS/MMS ringpotter eller övriga rabatter ej gäller utomlands. Har du exempelvis ett mobilavtal där det inom Sverige i svenska mobilnät ingår ett visst antal fria samtal, fria SMS, MMS, Surf så debiteras du ordinarie rörlig avgift för dessa vid roaming. Däremot så tillkommer det inga extra roamingavgifter inom EU/EES.

FAST TELEFONI

Hur aktiverar jag min röstbrevlåda?
För att aktivera sin röstbrevlåda ringer man 0771 403023 från det telefonnummer som gäller. Detta aktiverar röstbrevlådan.

Nästa steg är att göra en vidarekoppling från sin hemtelefon till röstbrevlådan. Gör man inte detta fungerar inte tjänsten. Man använder sig av de vanliga PLUS-tjänsterna för vidarekoppling, alltså:
· Inkoppling, direkt:   *21*0771 403023#
· Urkoppling, direkt:   #21#
· Inkoppling vid ej svar:   *61*0771 403023*antal sekunder innan vidarekoppling#.
· Urkoppling vid ej svar:   #61#

Hur lyssnar jag av min röstbrevlåda?

– Att lyssna av röstbrevlådan från numret det gäller

För att lyssna av röstbrevlådan ringer kunden till 0771 403023. Första gången man gör detta får man möjlighet att välja PIN-kod samt spela in ett hälsningsmeddelande. Spelar man inte in något, används ett förinspelat meddelande.

– Lyssna av röstbrevlådan från annat telefonnummer
För att lyssna av sin röstbrevlåda från en annan telefon än den som röstbrevlådan anbelangar krävs att man har valt en PIN-kod. Man ringer till telefonnummer 0771 407101 och där får man instruktioner om att knappa in sitt telefonnummer och PIN-kod.

Kan jag behålla mitt ADSL-abonnemang hos annan operatör efter det att jag flyttat mitt fasta abonnemang till Telelo?
Självklart. Så länge det finns ett fast telefonabonnemang att använda för tjänsten fungerar det bra att ha ADSL-abonnemang hos annan operatör.

Hur gör jag en felanmälan?
Om du har fast telefoni och har problem att ringa ut kan du enkelt göra en felanmälan. Du kan även kontakta vår kundtjänst via telefon för att göra en felanmälan. Kontrollera dock alltid först att det inte är din egen telefon som är upphov till problemet. Detta testar du genom att koppla in en annan telefon i första jacket.

Har du frågor?

Ring: 0775-17 09 70
Mån-Fre: 09:00-15:00
Lunchstängt 12:00-13:00

Täckningskarta

Här fungerar mobilen
Du kan ringa med Telelo nästan överallt.

Inställningar

SMS/MMS
Här hittar du inställningarna som gör att allt fungerar som det ska.

Frågor & svar

Frågor & funderingar
Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna.

Om Telelo

Telelo är din personliga mobilleverantör, vi jobbar för sjyssta villkor och ett nära samarbete med kund. Vi använder Telias nät som innebär hög garanti.
Har du frågor? Ring 0775-17 09 70 så hjälper kundservice dig.